İç Mimar Kimdir ? Ne İşe Yapar

İç Mimar Kimdir ? Ne İşe Yapar

Mekan organizasyonuna ekonomik, yeni çözümler üreterek tasarım yapan kişiye iç mimar denilir. Bu unvanı alan kişi bina içerisindeki mekanların hacim ve yüzeylerini değerlendirebilecek kapasiteye sahiptir. Aynı zamanda aydınlatma, fiziksel çevre kontrolü, yapı sistemleri, mekan konforu, ısıtma gibi konulara hakimdir. Mesleğin temel amacı, bireylerin yaşam kalitesini ve mekan konforunu öne çıkartmaya dayalıdır. Dolayısıyla iç mimarın taşıdığı bu amaç, yaşam biçimini de etkilemektedir.

Her türlü yaşam alanlarının mimarlar tarafından tasarlanıp mühendisler tarafından sağlamlaştırılsa da inşa edilen mekanın iç kısmı kim tarafından kullanılacak ise o kişinin istek ve beklentilerine göre yapılması gerekir. Kullanıcıların tarzını yansıtan ergonomi kurallarına uygun ve yapının her türlü unsurları göz önünde bulundurularak kullanıcılara konforlu bir yaşam alanı sağlar. Bu işlemleri yapan kişilere iç mimar denir.


İç Mimarın Görev ve Sorumlulukları

Mevcut alandan en iyi şekilde faydalanarak iç mekanların tasarlanmasını sağlayan iç mimarların belirli sorumlulukları bulunur. Bu sorumluluklar şunlardır:

- Müşterilerin isteklerini, hedeflerini ve projenin gereksinimlerini belirler.

- Uygulama yapılacak mekanların nasıl kullanılacağını planlar.

- Ön tasarım planlarını çizer.

- Alanlardaki aydınlatma, döşeme, duvar kaplaması gibi tüm malzemeleri belirler.

- Tasarım programlarını ve el becerilerini kullanarak projeyi sunar.

- Müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için projeden sonra müşteri ile iletişim kurar.

- Sektördeki tüm yenilikleri takip etmek.

 

 

Etiketler